Garanti

Som alle andre varer, er en ny båd og bådmotor som minimum, omfattet af købelovens bestemmelser om to års reklamationsret. Men nu er det muligt, at få 5 eller 10 års garanti på Mercury påhængsmotorer - forhør!

Flere af bådmærkerne på vores hjemmeside, er ligeledes omfattet af en udvidet reklamationsret, som gælder dellaminering af skroget.
Det betyder med andre ord, at hvis der viser sig at være en sikkerheds- og styrkemæssig fejl i skroget, dækkes det af reklamationsretten. 

En af de vigtige forskelle på glasfiber både og biler, som en båd tit sammenlignes med, beskrives bedst på følgende måde:
Glasfiber er et flydende materiale hvor gelcoaten, som er den pæne overflade, smøres eller sprøjtes i en form, som det første trin i produktionen.
Herefter støbes resten af båden, som bagefter tages ud af formen, og monteres med aptering (indretning) vindspejl og andet udstyr.
Når båden er færdig, vil den resten af sin levetid blive transporteret rundt med gelcoaten nedad på en trailer, i vandet eller på et stativ.

Kosmetiske småskader og revner kan ikke undgås, hverken gennem brug eller under opbevaring, og de har ingen betydning for bådens styrke og funktionalitet. 

På en bil er en af de sidste produktionstrin maling og lakering af de synlige overflader, og den vil altid være adskilt fra underlaget med fire brede hjul monteret på ophæng og støddæmpere.

Det vil igen sige, at rystelser og ujævnheder fra underlaget, ikke forplanter sig på samme måde til hele køretøjet som på en båd.

Garanti på brugte vare 

Hos BØGE's BÅDE yder vi en ekstra service og giver et halvårs garanti på brugte både og motorer.

Køber du en brugt vare, kan din vare stadig være omfattet garanti. Dette afhænger af hvor lang garanti der er på den pågældende vare. Garantien på en vare begynder dog den dag, den første ejer køber varen.

Brugte varer købt hos os er der altid to år reklamationsret på ifølge købeloven. Så hvis din båd eller motor pludselig får en fejl som ikke skyldes forkert brug, vil det blive dækket af reklamationsretten. 

Reklamationsretten gælder på fejl og mangler på den købte vare, men fejlen skal ses i forhold til varens stand ved køb, og hvordan varen er markedsført.
Fejl, der blot skyldes almindeligt og forventeligt slid, er ikke omfattet af reklamationsretten.

5/10 års Garanti program - Påhængsmotorer

Nu er det muligt, at få 5 eller 10 års garanti på Mercury 4-takts, Optimax og Verado påhængsmotorer*. Garantien dækker samme forhold som den normale 2 års garanti. For at kvalificere sig til at komme med i 5 års garantiprogrammet, skal du sørge for at din påhængsmotor overholder nogle faste service intervaller, ved service og køb hos BØGE´s BÅDE kan der efter forudgående aftale udvides til 10 års garanti.

Faste service intervaller for påhængsmotorer (alt efter hvad kommer først):

  •  20 timer/3 måneder  (ikke obligatorisk)

  • 100 timer/ 1 år

  • 200 timer/ 2 år

  • 300 timer/ 3 år

Når du køber en ny Mercury eller Mariner påhængsmotor, bliver den garantiregisteret og der laves en før-leverings-inspektion. Dernæst skal du sørge for at få din påhængsmotor serviceret hos en autoriseret forhandler, første gang efter 20 timer eller 3 måneder(kun anbefalet), alt efter hvad der kommer først. Dernæst skal påhængsmotoren serviceres efter hver 100 timer eller 1 gang årligt.

Så nu er der endnu en god grund til at vælge en Mercury som din næste påhængsmotor.

Vil du have mere information om 5 års garantiprogrammet kan du henvende dig hos din nærmeste forhandler.

*5 års garantien gælder ikke for produkter solgt til erhverv, udlejning etc, samt racing produkter